Hoe gebruik je een condoom?

Inleiding: Het belang van condoomgebruik

Als man is het cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid en die van je partner. Het gebruik van een condoom tijdens seksuele activiteiten is een essentiële methode om zowel zwangerschap als het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) te verminderen. Deze gids behandelt de stappen voor het correct gebruiken van een condoom.

Stap 1: Het juiste condoom kiezen

Voordat je seksueel actief wordt, zorg ervoor dat je altijd een betrouwbare voorraad condooms bij de hand hebt. Er bestaan diverse soorten condooms, zoals latex en polyurethaan. Selecteer een type dat goed past en comfortabel aanvoelt voor beide partners.

Stap 2: De verpakking controleren

Voor gebruik, controleer altijd of de condoomverpakking intact is en niet over de vervaldatum. Vermijd het gebruik van condooms die blootgesteld zijn geweest aan extreme hitte of direct zonlicht, aangezien dit de kwaliteit kan verminderen.

Stap 3: Voorzichtig openen

Open de verpakking voorzichtig zonder het gebruik van scherpe voorwerpen. Zorg ervoor dat je het condoom niet beschadigt met nagels of ruwe handen tijdens het uitpakken.

Stap 4: Het condoom plaatsen

Plaats het condoom op de erecte penis vóór enig contact met de vagina, mond, of anus. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is aan het uiteinde voor het sperma door het topje samen te knijpen, en rol het dan volledig af over de penis.

Stap 5: Correct gebruik tijdens de geslachtsgemeenschap

Volg deze richtlijnen om te zorgen voor effectief condoomgebruik:

  • Zorg dat het condoom niet afglijdt.
  • Gebruik nooit een condoom meer dan één keer.
  • Vermijd het gebruik van twee condooms tegelijkertijd, dit kan leiden tot scheuren.
  • Gebruik glijmiddelen op waterbasis in plaats van oliebasis met latexcondooms.

Stap 6: Verwijderen na de ejaculatie

Verwijder het condoom direct na de ejaculatie terwijl je de basis vasthoudt om lekken te voorkomen. Gooi het weg in een afgesloten prullenbak.

Stap 7: Geniet van veilige seks

Het consequent gebruiken van een condoom beschermt tegen ongewenste zwangerschappen en vermindert het risico op SOA’s. Het is belangrijk om verantwoordelijk te blijven en open te communiceren met je partner over seksuele gezondheid.

Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in condoomtechnologie en een open dialoog met je partner te onderhouden, kunnen jullie beiden genieten van een plezierige en veilige seksuele ervaring.

Deel dit bericht

Durex Condooms

Ontdek de perfecte mix van veiligheid en plezier met ons exclusieve abonnement van 12 Durex condooms in een discrete blanco verpakking die door de brievenbus past. Je hoeft dus nooit ergens speciaal voor thuis te blijven. Voor slechts €12,95 per maand zorgen wij ervoor dat je nooit meer zonder komt te zitten. Onze condooms zijn ontworpen om maximale bescherming te bieden zonder in te leveren op het plezier. Ze zijn comfortabel, betrouwbaar en geven je de vrijheid om te genieten zonder zorgen. Of je nu een vaste relatie hebt of geniet van het single leven, ons abonnement past perfect bij jouw levensstijl. Doe nu mee en ontvang direct als gratis Welkomstgeschenk een extra reservevoorraad van 12 Durex condooms.